Иван намушкал 18 пъти с кухненски нож ученичката от Бургас (Видео)17 прободни рани в областта на тялото и една прорезна във врата е нанесъл с кухненски нож бургазлията Иван Кокинов на 17-годишната ученичка в Бургас.Това стана ясно  в съда, където в момента тече делото за мярката за неотклонение на Кокинов. Прорезната рана във врата е била около 15 см, уточни наблюдаващият прокурор Георги Чинев.

Заради проблеми с говора на обвиняемия се наложи делото да бъде прекъснато до идването на медицинско лице от затвора, което му е назначило два вида лекарства при преглед на Кокинов на 29 юни в затвора. Медицинският фелдшер Русанка Попова обясни, че му е назначила терапията след разговор с майката на Конинов, която е заявила, че дълги години синът й е приемал медикаменти, тъй като страда от параноидна шизофрения.

Обвиняемият твърдеше, че говорът му е бил блокиран от лекарствата, но в съдебната зала стана ясно, че той говорел така още преди първия прием на хапчетата.

По данни на държавното обвинение на два пъти Кокинов е бил настаняван в Центъра за психично здраве. Той обаче спрял да приема лекарства преди 5 години.

Защитата на Кокинов поиска той да бъде пуснат под домашен арест, за да получи адекватно лечение, тъй като към момента не възприемал адекватно случващото се.

Прокуратурата уточни, че вече е назначена съдебно-психиатрична експертиза, която да уточни какво е състоянието на обвиняемия и дали той е вменяем.

Кокинов е осъждан за разпространение на наркотици, а за момента срещу него има висящо дело за грабеж над чужденец. Очаква се след 30 минути съдът да се произнесе дали ще остави нападателя в ареста.

Междувременно стана ясно, че намушканата 17-годишна девойка е изведена от реанимация и е в стабилно състояние.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.