В Кюстендил отслужиха панихида в памет на Гунди и Котков

Левскари от всички възрасти, от различни професии , деятели на спорта от Кюстендил дойдоха на панихидата, отслужена в памет на загиналите преди 50 години футболни легенди Георги Аспарухов и Никола Котков пред параклиса „Св.Георги  Победоносец“ до местния стадион „Осогово“. Панихидата организираха от местиня фен клуб „Гунди“.

„Това са 50 години, в които никой не ги е забравил. Те имат постижения в световен мащаб“, каза Елка Бързачка, председател на фен клуб „Гунди“ – Кюстендил.

„Това са хора, които са оставили огромна диря след себе си и никога няма да бъдат забравени. Към днешна дата може само да ни служат за пример. Точно техните качества са нещо, с което ние трябва да се съобразяваме. Помислете си само чия смърт почита българинът днес. Почитаме Ботев, Левски, почитаме Гунди и Котков“, каза  зам.-окръжният прокурор на  Кюстендил Ангел Байрактарски от кюстендилския фен клуб „Левски“.

Панихидата беше отслужена от отец Генади Генадиев. Беше почетена паметта на починалите десетки деятели на спорта от град Кюстендил и района. Има кюстендилци, които пазят личен спомен от легендите Гунди и Котков от срещите с тях, докато са били на подготовка на Нацоналния отбор на спортната база „Осогово“ в Кюстендил през 60-те години.