П илот на 33 години призна за убийството на младата си британска съпруга Каролайн Крауч – престъпление, което шокира Гърция, съобщава Би Би Си.

Бабис Анагностопулос имаше твърде малък избор, след като смарт часовник и телефон ясно показаха, че е излъгал полицията в първоначалните си показания.

Той беше арестуван, след като присъства на панихидата на покойната си жена на остров Алонисос.

Първоначално мъжът обяви, че трима души са нахлули в дома на двойката в Атина и са го вързали. След това бандата удушила съпругата му и откраднала 15 000 евро.

Българка и германец – мъртви във вила в Гърция

Проверки на биометричния часовник на Каролайн Крауч и телефона на арестувания, обаче показаха сериозни несъответствия във версията на обвиняемия.

Часовникът е отчитал пулс в момент, когато според първоначалните показания на мъжа, съпругата му вече е била мъртва.

Първото умишлено убийство е отпреди 430 хил. г.

Освен това разследващите проследиха движението на двамата съпрузи в деня на убийството, използвайки навигацията на смарт устройствата. Тук също има несъответствия с първоначалната версия на Бабис.

Убийство потресе Испания, търсят бебе на дъното на океана

Въпреки че заподозреният твърди, че е бил вързан, полицията откри, че той се е движел между стаите в жилището.

Жертвата е на 20 години, родена е във Великобритания и като дете се премества с родителите си на живописния егейски остров Алонисос. Тя е живяла със съпруга си и бебето си в атинското предградие „Глика Нера”.

Защо в Португалия пазят в буркан главата на убиец от XIX в.

В свят, в който всички генерираме данни, през цялото време, има основателни притеснения как може да се използва тази информация, но в случая тя е попаднала в точните ръце, в правилния момент и е довела до разкриването на един убиец.

Домашното насилие – пандемия в пандемията

Първоначалната версия за убийството шокира Гърция. Хората бяха уплашени от това, че банда може да нахлува и убива в собствените им жилища.

Полицията обяви награда от 300 000 евро за информация, която да помогне за намирането на убийците, осъждайки престъплението като „варварско”.

Руски професор разчлени любимата си, коя е жертвата

Пет дни след смъртта на жена си пилотът публикува снимка в Инстаграм от сватбата им, със съобщението: „Винаги заедно. Сбогом, любов моя”.

В рамките на операцията по залавянето на мнимата банда, в първите дни на разследването властите арестуваха мъж с грузински произход, който пътуваше към България.

Убийство в стил „Джак Изкормвача“ шокира Хамбург

Националната телевизия на Гърция прекъсна отразяването на Европейско първенство по футбол Евро 2020 в четвъртък вечерта, за да излъчи репортаж за признанието на Анагностопулос. Автомобили и минувачи спираха пред кафенетата в Атина, за да гледат признанието на обвиняемия.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>