Гърция изключена от британския „зелен списък“ за пътуванията

Хората от Великобритания ще могат да пътуват до Гибралтар и Малта, но не и до Испания и Гърция, според плана за зелена светлина за пътуванията в чужбина на британския премиер Борис Джонсън, съобщи вестник „Сън“, цитиран от Ройтерс.

Двете малки средиземноморски слънчеви кътчета ще бъдат включени в зеления списък за безкарантинно пътуване след 17 май, който ще бъде представен утре по данни на изданието. Зеленият статус за тези места означава, че британците могат да ги посещават, и след като се завърнат, от тях ще се изискват само два теста за COVID-19. Испания и Гърция вероятно ще трябва да почакат до юнския преглед, заявяват източници на изданието.

Тези две страни вероятно ще попаднат в списъка на оцветените в кехлибарено страни, което означава, че хората могат да ги посещават, но ще трябва да се карантинират за десет дни, след като се приберат в Обединеното кралство, посочва вестникът.

Повечето водещи дестинации като Франция ще получат зелена светлина за пътуване до лятната ваканция на учениците през юли, съобщава „Сън“. Великобритания се очаква да обяви съвсем скоро зеления списък със страните, в които хората могат да отидат на почивка, и ще въведе правилните процедури, за да се гарантира, че пътуванията ще могат да стават по безопасен начин, каза вчера министърът на търговията Лиз Тръс.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.