Служителите на обществения транспорт в Гърция стачкуват на 4 и 6 май

Служителите на обществения транспорт в южната ни съседка участват в стачката, обявена от Генералната конфедерация на гръцките работници (GSEE) по повод Деня на труда (който съвпадна с православната Велика събота) във вторник, 4 май, и в тази, организирана от Атинския трудов съюз в четвъртък, 6 май, предава държавната информационна агенция ANA-MPA.

Във вторник автобусите ще се движдат от 09:00 до 21:00 часа. Линиите на метрото 2 и 3 ще бъдат отворени от 09:00 до 21:00 часа, но няма да се обслужва маршрутът от и до летището в столицата. Няма да има трамвайни услуги от 12:00 до 16:00 часа, а влаковете и градската железопътна линия няма да се движат в цяла Гърция.

В четвъртък, 6 май, метролиниите 1, 2 и 3, както и трамваите няма да работят през целия ден поради денонощна стачка, обявена от техните синдикати.

Служителите изглеждат решени да се противопоставят на плановете на правителството за връщане към – съгласно думите им – „средновековни условия на труд“ и заявяват, че ще се борят за защита на обществения и социален характер на транспортните средства.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.