П роверка в регистрите на „Да, България“ показва, че Иван Тодоров, който е дарил на коалиция „Демократична България“ сумата от 100 лева, не е собственик на „Сиела Норма“ АД.

Това се посочва в прессъобщение на коалицията по повод твърденията на пресконференция в централата на ГЕРБ, че фирма, свързана с машинното гласуване, е сред дарителите на „Да, България“.

„Веднага опровергахме тази лъжа – „Сиела“ не е дарявала за кампаниите на „Да, България“, написа Мирчев.

ГЕРБ: Няма да търпим повече лъжи

„Нито фирмата, която доставя машините за гласуване, нито собственикът ѝ са дарители на партия „Да, България!“ или на коалицията, от която тя е част – „Демократична България“, заявява депутатът Ивайло Мирчев във видеообръщение, разпространено от пресцентъра на „Демократична България“.

От ДБ уточняват, че думите на Мирчев са в отговор на втората пресконференция на ГЕРБ. Тогава Георг Георгиев представи справка от Сметната палата, според която собственикът на „Сиела Норма“ Иван Тодоров е сред дарителите на партията.

Борисов увери: Няма да се кандидатирам за президент

„Бойко Борисов днес беше споменал, че ние сме аматьори в политиката. Сигурно сме аматьори, г-н Борисов, в политиката, но Вие сте аматьори в това дори да скалъпите един подобен компромат. Първо обявихте, че този въпросен Иван Тодоров ни е дарил цели 100 лева. Сега се оказа, че дори въпросният Иван Тодоров няма нищо общо със „Сиела Норма“, не е собственикът на „Сиела Норма“. Така че, да кажа още веднъж, ние нямаме такъв дарител, тази фирма не ни е дарявала каквото и да е и от тази гледна точка това е поредната лъжа на ГЕРБ“, заявява Мирчев във видео, излъчено на живо във Фейсбук и цитиран от пресцентъра на ДБ.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>