Шофирайте разумно и без алкохол. И не правете като депутатите – мислете за последствиятаЗапочват светли празници. Хората се надяват да си отдъхнат от ежедневните грижи, да се откъснат от политическата злоба на деня, да се отпуснат с най-близките си хора.Мнозина се качват на колите. “Големите пътувания” и атмосферата на празничната трапеза крият обаче рискове за тези, които сядат зад волана. За да няма стрес и напрежение по пътищата и помрачени празници, най-добре шофирайте разумно, отваряйте си очите и не сядайте зад волана, след като сте “употребили”. Бъдете отговорни и към себе си и близките си хора, и към останалите на пътя. Спазвайте правилата.

И в никакъв случай не правете като депутатите – мислете за последствията. Всеки разумен и отговорен човек може да предвиди опасностите, ако предприеме рисково изпреварване без видимост. Ако е на магистрала, а се разсейва. Ако влезе в завой с прекалено висока скорост. Ако седне зад волана със замаяна от алкохола глава и забавени реакции. Ако подкара технически неизправна кола. Ако не спазва ограниченията на пътните знаци. Ако засили прекалено автомобила на мокър път.

А какво направиха всъщност народните представители на Велики четвъртък? Натиснаха педала на промените, (а после и на промените на промените) в Изборния кодекс толкова, че някои дори не разбраха какво променят, камо ли защо. (Какъв е обърканият резултат от всичко това – виж на 2-а стр.)

А безотговорното законодателство също като безотговорното шофиране убива. Понякога – устоите на цяла нация.

Когато се гласуват пет за четири промени в Изборния кодекс, това разяжда понякога необратимо качеството на демокрацията в България.

А хора от същите тези кръгове иначе много обичат да критикуват законови “недоносчета”, щом идват от опонентите им.

Шофьорите трябва да спазват правилата, а какъв пример им дават тези, които създават правилата? При това отвисоко – от пленарната зала на Народното събрание.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.