К огато повечето хора решат, че искат да отслабват, те знаят, че за тази цел ще трябва да консумират по-малко калории и да спортуват редовно.

Успешното отслабване обаче е много повече от това.

Освен нещата, които трябва да направите, има и такива, които е важно да НЕ правите, разказва Vbox7 в канала си Top Of The Tops.


Ето това са най-често срещаните грешки, които хората допускат, когато искат да отслабнат:

Не се извлича правилната информация от етикетите

Много опаковъчни храни съдържат информация на предната част на опаковката с всички здравословни съставки. Но, ако проверите етикета с хранителните стойности, ще се убедите, че сред съставките също се крие много захар, често маскирана като думи – фруктоза, глюкоза, декстроза, малтоза и захароза.

Вместо да проверявате етикета на гърба на опаковката, по-добре вземете под внимание размера на порцията си. По този начин ще се уверите, че ядете само това, което всъщност ви е необходимо.

Проверка на теглото твърде често

Като се качвате на кантара всеки ден, няма пряко да помогнете на излишните килограми, а по скоро ще се чувствате разочаровани. Важно е да запомните, че здравословното отслабване е бавен процес. Когато не виждате резултатите, които очаквате да бъдат изобразени и на кантара, можете да се обезсърчите и да се откажете от целта си.

По-добре използвайте метър с който да премервате кръста и бедрата си, за да проследявате напредъка си веднъж седмично.

Ако наистина имате нужда да се претеглите, за да се чувствате мотивирани, правете го не повече от веднъж седмично, или дори веднъж на 2 седмици.

Фокусиране върху кардио упражнения и игнориране на силовите тренировки

Спокойно може да се каже, че е по-добре да тренирате, отколкото изобщо да не го правите. Но ако се спазва стриктна диета, практикуват се кардио упражнения, но резултатите в теглото не са толкова добри, колкото смятате, че трябва да бъдат, причината може да е липсата на силови тренировки. Те ви помагат да изградите мускули, но също така повишават метаболизма ви.

Най-добре опитайте да комбинирате кардио тренировки и силови упражнения за перфектни резултати.

Пренебрегване на захарта и калориите в напитките

Содата, плодовите сокове, бирата и виното са пълни с въглехидрати и калории, които, след консумация, ви оставят гладни, защото центровете в мозъка, свързани със засищането, не реагират на течните калории по същия начин, както на калориите от храната.

Пийте вода! Ако искате да разнообразите обикновената вода, опитайте да добавите лимонови кори, любимите си плодове или листа от мента, за да й придадете вкус. Неподсладеният зелен чай също е добър вариант за напитка.

Пропускане на хранене

Може би най-честата грешка, която хората правят, когато се опитват да отслабнат, е да пропуснат закуска или вечеря. В началото може да изглежда логично: мислите си, че ако намалите приема на калории, ще отслабнете по-бързо. Пропускането на хранене обаче не само забавя метаболизма ви, но също така ви прави много по-склонни да преяждате по-късно през деня.

По-добре се уверете, че ядете здравословна, богата на хранителни вещества закуска, която ще ви даде енергия и ще ви помогне да не да ядете твърде много по-късно. Перфектната закуска съчетава добри въглехидрати с фибри и протеини – овесените ядки, яйцата и киселото мляко в комбинация с плодове, са всички добри опции за здравословна закуска.

10 храни, които съдържат опасно количество захар

Защо не бива да пием вода преди лягане

Диетолози обясниха причините за постоянното чувство на глад

Много ви се ядат яйца? Тялото иска да ви каже нещо

Сигнали, че страдаме от недостиг на витамин B12 (СНИМКИ)

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>