Google Pay вече и за клиентите на FibankКлиентите на Fibank (Първа инвестиционна банка) вече могат да ползват и услугата Google Pay. Така банката става една от първите финансови институции в България, които предлагат на клиентите си възможността да дигитализират своите дебитни или кредитни карти Mastercard.Хората, които използват смартфони с операционна система Android, версия Lollipop 5.0 или по-нова, могат да извършват безконтактни плащания на ПОС терминали в търговски обекти, да правят покупки в Android приложенията или да плащат с карти при онлайн търговци, приемащи Google Pay. Информация за това може да се намери на уебсайта на търговеца.

Google Pay е платформа за цифров портфейл и една от най-популярните системи за разплащане в света. Добавянето на карта към Google Pay е бързо и лесно. За целта клиентът трябва да изтегли приложението My Fibank и да добави своята карта към Google Pay. Информацията за добавените карти се съхранява сигурно и не се споделя с търговците. За да извършите плащане, трябва просто да отключите вашия смартфон (поддържащ NFC функция) и да го доближите до безконтактния четец на ПОС устройството. Услугата е достъпна навсякъде, където е изобразен символът на Google Pay или знакът за безконтактно плащане.

През последните 12 месеца поради продължаващата пандемия делът на безконтактните плащания непрестанно нараства, като все повече потребители предпочитат да използват смартфон или смартчасовник за целта. С добавянето на Google Pay към богатата палитра от възможности за разплащания на банката ПИБ отговаря на променящите се нужди на своите клиенти и допълнително разширява обхвата на услугите, Fibank е първата банка в България, предложила разплащания с дигитални карти чрез смартфони или смартчасовници като Garmin и Fitbit. С поредната успешно внедрена иновация банката за пореден път затвърждава позицията си на лидер в картовия бизнес в страната. (24часа(

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.