Разпети петък в Гърция със строги пости и опашки за ваксиниране

Повечето туристи се отказаха да пътуват за Великден в Гърция поради наложените ограничения. Днес всички магазини в Гърция са затворени, докато продължава богослужението. Тази нощ на литургия присъстваха всички гръцки депутати и политически лидери.

Полиция следи за спазване на ограничителните мерки в църквите. В храмовете се влиза само с двойни маски и на дистанция. Част от богослужението се извършва пред църквите, за да се спазва дистанция.

По традиция днес е ден на строг пост. От тази сутрин има опашки от чакащи за ваксиниране пред центровете. Според информация от лекарите, повечето са млади хора, които бързат да се ваксинират в почивните дни.

Медицински екипи извършват безплатни бързи тестове на над сто места в страната, предимно в райони с червен код с високо ниво на заразени.

Поради забрана за напускане на областта повечето гърци си остават в къщи за празниците, а тези които пътуват са при спешни случаи предимно в помощ на болни роднини.

Туристите са малко в сравнение с предишни години поради действащите ограничителни мерки. Групи пристигат предимно по островите.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.