Промени в движението на влаковете през Централна гара София заради ремонт на коловози

Тази вечер започва ремонт на коловозите на Централна гара София. Създадена е организация за обслужване на пътниците в участъка София-Волуяк.

От утре (29-и април) се въвеждат промени в организацията на движение на влаковете през Централна гара София поради стартиране на изпълняваната от ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ модернизацията на коловозите във връзка с изпълнението на проекта за развитие на железопътен възел София, в участъка София-Волуяк.

По време на ремонта няма да се използват от 1-ви до 7-ми коловоз, както и глухите коловози отстрани на гарата. Движението ще се осъществява от 8-ми до 14-ти коловоз. По тази причина ще се намали времето за композиране и престой на влаковите състави в гарата.

Създадена е организация за обслужване на пътниците, като за по-гъвкаво осигуряване на движението, ще бъдат променени разписанията с до 10 минути на около 20 регионални влака.

От общо 560 влака на ден, които се движат в цялата страна, 170 композиции преминават през Централна гара София (85 тръгващи и 85 пристигащи). Това е около 30 % от всички влакове. Допълнително през гарата преминават още 30 служебни влака, предназначени за композиране на състави.

Във връзка с въведените промени БДЖ призовава своите клиенти да планират повече време за придвижване до коловозите, от които ще тръгват влаковете и да се информират предварително за евентуални промени в разписанието в деня на пътуване.

От 29-и април ще бъдат въведени корекции в разписанията на редица влакове.