Писмо с куршуми за областната управителка на Мадрид

Писмо с куршуми до областната управителка на Мадрид Исабел Диас Аюсо от дясната Народна партия е било конфискувано от пощенската служба.

Това съобщи вчера испанското правителство, след като подобни писма са били пратени и на политически лица от левицата, предаде Франс прес.

Писмата със заплахи са били пратени в разгара на предизборната кампания за регионалния вот на 4 май в област Мадрид, в който Исабел Диас Аюсо е с най-добри шансове за победа.

„Системите за сигурност на пощенския разпределителен център в Сант Кугат (област Каталуния) са засекли писмо до областната управителка на Мадрид, в което имало два куршума“, се казва в изявление на правителството.

Пощата е засякла и друго писмо в южния квартал на Мадрид Валиекас. То било адресирано до генералната дирекция на Гражданската гвардия (испанската жандармерия) и съдържало четири куршума.

Правителството енергично осъди тези инциденти. Полицията води разследвания.

В края на миналата седмица вътрешният министър Фернандо Гранде-Марласка, лидерът на крайнолявата партия „Подемос“ Пабло Иглесиас и шефката на Гражданската гвардия Мария Гамес са получили писма със смъртни заплахи и куршуми от автоматична пушка, каквато се е използвала от испанската армия между 60-те и 80-те години.

Тогава Исабел Диас Аюсо осъди, по думите й, политическата употреба на тези заплахи от левицата и оприличи ставащото на „цирк“.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.