Г ЕРБ очакват президентът Румен Радев да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ПГ „Демократична България“, които са заявили, че имат готовност да сформират кабинет, съобщава БТА.

Това обяви на брифинг в парламента народният представител Тома Биков от ГЕРБ, след като „Има такъв народ“ получиха и върнаха втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Кой провали заседанието на парламента днес

„Смятам, че президентът трябва да им даде тази възможност, защото е очевидно, че останалите партии БСП и „Изправи се! Мутри вън!“ няма да са в състояние да направят това. Нека да се направи този последен опит, ако те не могат да направят това или се отказват час по-скоро да връщат мандата и да отиваме на избори“, коментира Биков.

Според него, за да има истински дневен ред това Народно събрание, би трябвало първо да излъчи кабинет.

„Очевидно това Народно събрание няма потенциал да излъчи правителство. Ние се опитахме, положихме всички усилия в тази тежка ситуация да предложим едно адекватно правителство, което да взима решения. За съжаление нито една от партиите не прие това наше предложение“, констатира Биков.

По думите му би следвало, когато се предлагат социални и икономически, включително и актуализация на бюджета, за която настояват от левицата, първо да има правителство, което да ги изпълнява.

Президентът връчи мандата, ИТН го върна

„Това е пълен абсурд в момента да се предлагат такива закони при положение, че тези партии не са излъчили кабинет. Да излъчат кабинет и тогава да предлагат всичко останало. Точка първа от дневния ред е избор на Министерски съвет“, заяви Биков.

Според него отговорността за случващото се оттук насетне и досега е изцяло на президента.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>