Акциите на Microsoft отбелязаха спад

Фючърсите на щатските акции се задържаха през нощта във вторник, тъй като инвеститорите усвоиха основните печалби от технологиите и бяха подготвени за най-новото съобщение на Федералния резерв.

Фючърсите на S&P 500 спечелиха 0,05%, а тези на Nasdaq 100 поскъпнаха с 0,1%. Фючърсите на Dow паднаха с около 60 пункта.

Alphabet отчете по-добри от очакваните печалби след камбаната във вторник, изпращайки акции на технологичния гигант с повече от 4% при търговия след работно време. Приходите на Alphabet са нараснали с 34% в сравнение с преди година.

Междувременно акциите на Microsoft спаднаха с около 3% в разширената търговия, дори след като компанията оглави печалбите на анализаторите. Microsoft отбеляза най-големия си ръст на приходите от 2018 г., отчасти благодарение на печалбите от продажбите на компютри в резултат на недостиг, заради пандемията Covid-19.

Подсилвайки настроенията за икономическото възстановяване от пандемията, Starbucks повиши целогодишната си перспектива, тъй като ръстът на продажбите в САЩ се върна до нивата преди пандемията.

Във вторник основните средни стойности се търгуваха около плоската линия. Индустриалната средна стойност на Dow Jones се повиши само с 3 точки. S&P 500 затвори, след като в понеделник достигна рекорден връх за всички времена. Nasdaq Composite падна с 0,34%, докато Tesla – с 4,5%.

„Въпреки че общият пазар на акции днес беше равен, възобновяването на търговията продължаваше да работи“, заяви главният инвестиционен стратег на Leuthold Group Джим Полсън. S&P 500 беше воден от почти 1% печалба в енергийните, финансовите и индустриалните акции. Russell 2000 публикува поредния ден на скромно превъзходство.“

Любителите на технологиите Apple и Facebook отчитат печалби в сряда след камбаната.

ФЕД приключва двудневното си политическо заседание в сряда. Не се очаква централната банка да предприеме каквито и да било действия, но икономистите очакват тя да защити политиката си, за да остави инфлацията да нажежи. 

„Всички улики, предложени в изявлението на борда или в следващата пресконференция относно потенциалното намаляване на инфлацията – кога и колко бързо – вероятно ще движат както пазарите на акции, така и на облигациите.“, добави Джим Полсен.