Китай е страната с приток на най-много чуждестранен капиталНа 26 април се отбелязва Световният ден на интелектуалната собственост. Същия ден Пекин публикува „Доклад на защита на интелектуална собственост и нов напредък на бизнес средата в Китай (2020)“, в който се посочва, че през миналата година, страната е продължила борбата срещу престъпленията, свързани с интелектуална собственост и фалшифициране, радио Китай.

В същото време е продължила да се оптимизира бизнес средата, основана на принципите на маркетизация, легализация и глобализация, и резултатите от това се потвърждават от международната общност.На проведената вчера пресконференция на Пресслужбата на Държавния съвет, заместник-ръководителят на Главното управление за надзор и управление на пазара Ган Лин заяви, че през 2020 г. правителството е засилило многостранния и двустранен обмен чрез участие в международни конференции и форуми, разработило е и е подписало няколко международни документа, сред които „Договор за аудиовизуално изпълнение“, „Споразумение за географските указания между Китай и ЕС“, и „Споразумение за регионално всеобхватно икономическо партньорство“, чрез които нивото за глобалното управление е продължило да се повишава.

Китай е страната с приток на най-много чуждестранен капитал

Публикуваният от Световната организация за интелектуална собственост доклад „Индекс за глобалната иновативност 2020“ показва, че Китай се класира на 14-та позиция, и е единствената икономика със средни доходи, която влиза сред първите 30 места.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.