Бусът за обира на 500 000 лв. от инкасо – краден от Петрич

На 4 април от Петрич е откраднат микробусът, в който 3-ма маскирани се криха, преди да задигнат 500 000 лв. от инкасо до Перник миналата седмица, научи “24 часа”.

Апашите пристигнали с крадения бус в 8 часа сутринта на 21 април и го паркирали до крайпътен ресторант на АМ “Струма”. Техен познат пък спрял джип. Никой не обърнал внимание на двете коли, докато 2 часа по-късно не нападнали единия охранител, докато неговият колега събирал оборота от заведението.

След като взели 500-те хиляди, тримата маскирани и въоръжени с автомати се качили в джипа и зарязали буса. Бързо се разбрало, че той е с бракувани номера. Криминалисти го обработили с надеждата да открият следи от апашите.

Справка от номера на рамата му показала, че е задигнат на 4 април в Петрич. Според запознати е възможно бусът скоро да бъде върнат на законния му собственик, тъй като всички потенциални следи вече са взети от него. Джипът, с който маскираните избягаха, все още не е открит. За него се знае, че е бил с бракувани номера на друг автомобил. Предполага се, че е бил запален, а апашите са се прехвърлили в трета кола.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.