Б ившият български национал и футболист на “ Байер Леверкузен“ и „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президент на Българския футболен съюз на пресконференция в БТА.

Изборният конгрес на БФС е насрочен за 25 юни в НДК в София.

„Официално откривам моята кампания за президент на БФС. Започвам нова глава в кариерата ми, мисля, че моментът за това е дошъл. Започваме от днес, въпреки че от доста време работим активно“, заяви Бербатов.

„Готвим промяна към по-добро. Подбрал към екип, на който имам пълно доверие като единомислие, начин на работа, идеи, които обсъждаме и по които ще работим за в бъдеще. Хора, с които мислим по един начин“, допълни той.

Футболни клубове: Проектозаконът на Симеонов ще нанесе сериозен удар

В екипа на Бербатов са неговите бивши съотборници от националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров.

„Решили сме в екипа да има симбиоза между футболни хора и хора, които са били в бизнес управлението и знаят как се случват нещата. Затова в екипа влиза Стилиян Петров, с когото държим връзка от доста време и говорим как да се направят нещата. За Мартин Петров мога да кажа същото, както за Стилиян. Радвам се, че те са в моя живот и продължаваме да поддържаме добри отношение и гледаме в една посока за бъдещето на нашия футбол. Петър Величков – с него поддържаме отношения също доста отдавна и намерихме общ език за доброто на българския футбол. По-малко познатото име е Боби Станков. Той е завършил е програми на УЕФА за футболен мениджмънт, има и други специализации – човек, който знае как се случват нещата, има връзки в УЕФА и безценен опит. Имаме и юрист, без когото няма как да стане. Това е Георги Владов. Има и много други хора, които срещаме по пътя си, но това е ядрото“, каза Бербатов.

Критики срещу УЕФА: Твърде леко наказание за България

„Аз съм отворен за всякакви нови предложения, стига да са добри за футбола в България“, посочи Бербатов и добави, че за реформите ще вземе пример от другите държави, като ще наблегне на развитието на детско-юношеския футбол.


Източник:
БТА

Има интерес към овакантената през 2019 г. от Борислав Михайлов позиция на президент на БФС.

Освен Бербатов кандидатурите си обявиха още няколко човека, въпреки че дали наистина ще се включат в надпреварата ще стане ясно на Изборния конгрес.

Сред кандидатите са Христо Порточанов, който е издигнат от ФК „Септември“ (Симитли) и Инициативен комитет и футболният мениджър Георги Захариев. Очаква се да се включат и адвокат Иво Ивков, който може да получи подкрепа от ФК „Левски“, както и вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов. Последният коментира, че обмисля кандидатирането си за президентския пост, но все още не е обявил официално решението си.

Българският футболен съюз е сдружение на футболните клубове в България, което членува във ФИФА и УЕФА. Съответно БФС е единствената официално призната организация, която представлява българския футбол в чужбина.

Изпълнителният комитет на БФС приема правилници за статута и трансферите на играчите и осигурява и контролира спазването им. Също така организира и контролира провеждането на футболното първенство и други състезания по футбол в България.

Целият Изпълком на БФС подаде оставка

БФС защитава интересите на футболните клубове пред държавните органи, органите на местно самоуправление и други юридически лица.

Освен това организира мачовете между националните отбори по футбол и представителните отбори на другите национални футболни федерации.

Като организация с нестопанска цел БФС се финансира от членския внос на членуващите в нея футболни клубове, както и от финансова или материална помощ от държавата, общините, обществени организации, търговски дружества или други лица. През последните 4 години БФС разпределя бюджет около 18-19 млн. лв. годишно.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>