Антъни Хопкинс: "Оскарът" бе неочакван за менБританският актьор Антъни Хопкинс, удостоен с „Оскар“ за най-добра мъжка роля за филма „Бащата“, призна, че присъдената му златна статуетка е била изненада за него, предадоха световните агенции, съобщи БТА.

„Добро утро, аз сега съм в родния Уелс и на 83-годишна възраст не очаквах да получа това престижно отличие“, довери във видеообръщение сър Антъни, роден през 1937 година в уелския град Порт Толбът.Хопкинс благодари на американската киноакадемия и отбеляза заслугите на своя колега Чадуик Боузман. Американският актьор беше номиниран посмъртно в същата категория за главната си роля във филма „Ма Рейни – Майката на блуса“. Боузман почина от рак на дебелото черво на 43-годишна възраст през месец август миналата година.

„Благодаря на академията и държа да изкажа уважението си към Чадуик Боузман, който ни напусна прекалено рано“, заяви Хопкинс, който получава втори „Оскар“ в кариерата си. С първата си златна статуетка той се сдоби през 1992 година с ролята си на проф. Лектър в „Мълчанието на агнетата“

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.