Фючърсите на акциите отбелязаха промени

Индустриалната средна стойност на Dow Jones спадна с повече от 300 точки до края на редовната търговия. В дъното на деня, показателят за сините чипове падна с 420 точки. S&P 500 изтри предишните си печалби и затвори с 0.9% по-ниско, докато Nasdaq Composite се плъзна с 0.9%.

Седмица до момента S&P 500, Dow и Nasdaq са спаднали съответно с 1,2%, 1,1% и 1,6%.

Промените след бурната сесия на индексите дойдоха, след като гръмна новината, че президентът Джо Байдън планира да предложи много по-високи данъци върху капиталовите печалби за богатите.

Bloomberg News съобщи, че Байдън планира увеличение на данъка върху капиталовата печалба до 43,4% за богатите американци. Предложението би повишило процента на капиталовите печалби до 39,6% за тези, които печелят 1 милион долара или повече, спрямо 20% в момента, според Bloomberg News, позовавайки се на хора, запознати с въпроса. 

Въпреки че заглавията на данъка върху капиталовите печалби изглеждаха натежали върху настроенията в четвъртък следобед, продажбите бяха смекчени от тежката битка с подобно предложение в разделен Сенат.

Преди новината да се появи, основните средни стойности се търгуваха малко по-високо, тъй като инвеститорите пресяваха като цяло положителни корпоративни печалби и икономически данни.

И производителят на чипове Intel, и платформата за социални медии Snap отчитат приходи за първото календарно тримесечие в четвъртък след заключителния звънец.

Въпреки че приходите и печалбите на Intel бяха по-добри от очакваното от Уолстрийт, тя издаде насоки за приходите през второто тримесечие под надеждите на анализаторите. Intel, която заяви, че очаква печалба на акция от $ 1,05 за следващото тримесечие, видя, че нейните акции спадат с 3,1% при продължителна търговия.

Междувременно Snap акциите добавиха 4,7% при търговия след работно време, след като заявиха, че през първото тримесечие се забелязва ускорен растеж на приходите и силен брой потребители. Snap се проби дори на дъното, докато отчете приходи от 770 милиона долара.

Корпорациите в по-голямата си част успяха да победят прогнозите на Уолстрийт до момента в сезона на печалбите. И все пак силните резултати за първото тримесечие бяха посрещнати с по-хладен отговор от страна на инвеститорите, които до момента не са разграбили акции на компании с едни от най-добрите резултати.