Полицейска служителка загина при нападение от въоръжен мъж във френския град Рамбойе

Полицейска служителка е загинала при нападение от въоръжен мъж във френския град Рамбойе. Нападателят е ликвидиран на място.

Поредният за Франция драматичен инцидент е станал в ранния следобед в самия полицейски участък на град Рамбойе, на запад от Париж: мъж, въоръжен с нож, е успял да проникне в сградата и да рани смъртоносно полицейска служителка, преди нейните колеги да успеят да се намесят. Жертвата, прободена в гърлото, е загинала на място въпреки незабавната намеса на „Спешна помощ“, както съобщава пред медиите прокурорът на областния град Версай.

Нападателят също е загинал от стрелба по време на залавянето му. Той е бил 36-годишен, от тунизийски произход и е живеел във Франция от 2009 г. и не е известен на полицията.

На мястото на драмата вече се намира вътрешният министър Жерал Дарманен. Обстоятелствата се изясняват, прокуратурата на Версай е сезирана по случая, който е проучван от антитерористичния отдел, без засега да е обявен за атентат..

Това е трето нападение във френския департамент Ивелин, след убийството на двама полицаи в Манянвил през 2016 г. и атентата срещу учителя Самюел Пати миналата година.