Задържаха четири тона канабис на пристанище Пирея

В товарен кораб от Ливан, акостирал в пристанище Пирея, който по документи превозвал промишлени машини за производство на сладкиши, са открити 4 тона и 387 грама преработен канабис, предназначен за Словакия.

Стоката е трябвало да стигне до Братислава с влак през Северна Македония, Сърбия и Унгария. Откритата дрога е на стойност около 33 млн. евро, съобщи МИА.

От отдела за борба с икономическата престъпност към финансовото министерство на Гърция твърдят, че са получили информация от Службата за борба с наркотрафика на САЩ (DEA) в американското посолство в Атина, че се очаква в Гърция по море да пристигне голяма пратка дрога.

След проведеното разследване и подробна проверка на информацията, наркотикът е бил открит в товарния кораб, пристигнал в Атина на 14 април. Пратката е трябвало да отпътува на 20 април с влак към Словакия.

На кораба между машините имало тайник, до който проверяващите достигнали, след като пробили метална част, за да влязат в него. Във вътрешността му открили канабиса, опакован в 129 найлонови торби и 282 други пакети.

В операцията, освен DEA, е помогнала и Дирекцията за борба с дрогата на Саудитска Арабия.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.