8 души са с обвинения за убийството на Тоско Бозаджийски в Солун

Прокуратурата в Солун е повдигнала обвинения за убийство на осем души, участвали в побоя, довел до смъртта на българина Тоско Бозаджийски, предава БНР.

С обвинения за убийство са осем души, за които следствието установи, че са участвали в организирана акция срещу българина Тоско Бозаджийски, съобщават гръцките медии.

Смъртта на футболният фен на Ботев Пловдив, пребит от ултраси на ПАОК в Солун, предизвика остри реакции в Гърция.

Двама са основни обвиняеми по делото, които са в ареста – шофьорката на колата, прегазила българина и нейният приятел, наел автомобила. В началото те бяха пуснати под гаранция, но месец по-късно следствието установи, че са били сред организаторите на побоя срещу българският футболен фен и бяха арестувани.

Другите шест лица са фенове на футболния отбор ПАОК и от мобилните им телефони са установени връзките им с инцидента. Гръцките медии посочиха, че един от тях е син на топ полицай, но това видимо не го изключи от обвинение за убийство. Засега в ареста са двама, а останалите шест са с парична гаранция.

На мястото на убийството на българина Бозаджийски граждани и футболни фенове поставят цветя и настояват за тежки присъди за виновните.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.