58-годишна жена е починала при катастрофата между ТИР и два леки автомобила (ОБНОВЯВА СЕ)
58-годишна жена е починала при катастрофа между ТИР и два леки автомобила, която стана по пътя Айтос – Бургас, в района на КПП -то. От ОД на МВР Бургас съобщават, че тя е била пътничка в една от колите. Ранени са четирима души.


По първоначални данни камионът се е движил от Бургас в посока Айтос, като по неустановени до момента причини навлиза в лентата за насрещно движение. Така блъска пътуващите в посока Бургас два леки автомобили. 

„За жалост последиците от това ПТП са загинала жена, на 58 години и четирима ранени. В момента текат процесуално-следствени действия под ръководството на Окръжна прокуратура, които имат ца цел да изяснят обстановката като цяло. Всички пострадали са откарани в болницата в Бургас„, заяви на мястото на инцидента  директорът на Охранителна полиция Бургас комисар Неделчо Рачев.

Журналистът на БНР Бургас Нина Рангелова, която е на място, съобщи, че камионът и двата автомобила са в канавката. Колите са смачкани до неузнаваемост. Те се намират на десетина метра една от друга. На място има Пожарен автомобил и линейка. 

Според директора на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов, който също дойде на мястото на инцидента вероятна причина за катастрофата е техническа неизправностхп на ТИР-а. „Има някакви първоначални, повтарям първоначални данни за спукана гума на ТИР-а. Но всичко това ще стане ясно, след като излязат резултатите от назначените авто-технически експертизи“, заяви комисар Калоянов. „Такива са първоначалните данни, но предстои да бъде изяснено причината, поради която се е спукала гумата, ако изобщо можем да говорим такова нещо“, посочи прокурор Чинев. Към този момент не е изяснено и има ли алкохол в кръвта на шофьорите. На всички участници в ПТП е взета проба.

По информация от болницата състоянието на ранените засега е стабилно, те са контактни, няма пряка опасност за живота им.

 

Пътят остана затворен около три часа. Полицията отбиваше движението.

Бяха оповестени обходни маршрути: Бургас, отбивката за Българово, магистрала Тракия.

Както и: Айтос – бензиностанция “Шел”, Караново, Винарско, Камено, Бургас. Малко преди 18 часа пътят беше отворен. В посока Айтос чакаха десетки автомобили. 

Малко преди 18 часа движението бе пуснато, като в посока Айтос чакащите коли бяха десетки, видя наш репортер.