СГС заседава по делото за смъртта на Милен Цветков

С разпит на свидетели продължи делото за смъртта на Милен Цветков. Телевизионният водещ  загина  точно преди година  при тежка катастрофа, предизвикана от 23-годишния Кристиан Николов.

Очевидци на инцидента и близки на Кристиан даваха показания днес.

И след днешните разпити остана разминаването между спомените – дали Николов се е опитал да окаже първа помощ на Милен Цветков, или не.

Сред свидетелите бяха и майката и братът на подсъдимия – брат му, за да разкаже за деня преди катастрофата, а майката – дали синът ѝ често е шофирал фирмения ѝ джип, с който той удря автомобила на Цветков.

От особен интерес за прокуратурата и адвоката на наследниците на журналиста беше открит в стаята на Кристиан телефон с чатове, за които от прокуратурата преди време съобщиха, че ставало дума за наркотици.

Комуникацията е обект на техническа експертиза, която ще бъде приета по делото на някое от следващите заседания. Преди това защитата на Николов държи да е разпитът на сина на депутата Лъчезар Иванов – Георги, намирал се първата седалка при катастрофата.

Той напуска инцидента и по твърдения на свидетел, разпитан днес, го направил, защото се страхувал баща му да не разбере, че е в България.

Иванов учи в Италия и в момента не може да се върне заради карантинните мерки. Според адвокат Константин Симеонов, показанията му са много важни:

„Той е човекът, който е седял на предната дясна седалка. Вие виждате колко много противоречия има в показанията на свидетелите – кой откъде е слизал. Това не е, защото някой се опитва да лъже, а защото в такава ситуация хората възприемат събитията по съвсем различен начин. Единият ги вижда по един начин, другият – по друг“.

Делото в Софийския градски съд продължава на 12 май.