Microsoft пусна редовния месечен ъпдейт за Windows и софтуерните си продукти. Този път пакетът е доста голям, като отстранява общо над 100 уязвимости в сигурността, включително поне една, която се използва от хакери, отбелязва блогът на компанията за киберсигурност Kaspersky.

В пакета за този месец има „кръпки“ за Windows, Microsoft Exchange, Microsoft Office и други програми на софтуерния гигант. Доста голям брой ъпдейти са със статут „критичен“, което означава, че се препоръчва незабавното им инсталиране, когато станат достъпни за дадената машина.

Microsoft ще плати 19 млрд. долара за тази компания

Ъпдейтите ще достигнат автоматично всички потребители, които не са изключили тази опция на Windows. Ако са, ще трябва ръчно да ги потърсят в Windows Update мениджъра на операционната система.

Междувременно онлайн изданието Vice съобщи, че на ФБР е помогнала в отстраняването на важни уязвимости в Microsoft Exchange. Това е станало чрез влизане в уязвими компютри, в които хакери са оставили „вратички“ за достъп.

Microsoft ще прави шлемове за виртуална реалност за армии

Процедурата е била извършена чрез изрично съдебно разрешение. Задачата е изисквала копиране на оставения от хакерите зловреден код и премахването му от компютрите на жертвите. Една от целите е да се помогне на потребителите, които не могат да отстранят вируса сами или не са го направили.

ФБР потвърждава новината, като добавя, че агентите не са обновявали системите на потребителите и това е нещо, което те трябва да направят. Не са премахвани други вируси, ако е имало такива, а само „вратата“ за достъп на хакерите до системата.

Microsoft с важен напредък при квантовите компютри

Институциите не уточняват колко системи са засегнати и са обработени. Microsoft не е коментирала темата, но американската Национална агенция по сигурността е публикувала препоръка от блога на софтуерния гигант, в който се призовава да се инсталират наличните ъпдейти.

Над 100 млн. компютъра все още използват Windows 7

Microsoft планира много визуални промени за Windows

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>