В се по-редки стават споровете за плюсовете и минусите на онлайн банкирането, но все още някои от нас имат притеснения и предразсъдъци, свързани с банковите услуги през интернет. Във всеки етап от съзнателния си живот рано или късно опираме до банките и ако до не много отдавна се считаше, че е по-добре да отидем до офиса на обслужващата ни банка, за да ни е спокойна душата, то днес спокойствието и удобството са онлайн – в компютрите и мобилните телефони.

Банковите услуги онлайн имат много предимства. Дигиталното банкиране е достъпно и сигурно, а транзакциите, които правим, са лесно проследими. То позволява да оперираме с финансите си по пантофи от дома, докато си почиваме пред телевизора. Това става с регистрация на профил за онлайн банкиране към съответната банка, в която разполагаме с разплащателна сметка.

а

Източник:
iStock/Getty Images

Чрез дигитално банкиране можем да правим преводи и касови операции, без да се налага физически контакт със служители на банката, да извършваме плащания и тегления, без да ползваме банкомати и плащаме комисионни, да следим и организираме финансите си навсякъде, където имаме достъп до интернет, а досадното сортиране и съхранение на хартиени фактури остава в миналото. Чрез мобилните приложения е лесно да следим и наблюдаваме акаунтите си директно през телефона.

Вече е възможно да плащаме всички месечни битови сметки накуп и да пропуснем разкарването по гишета и офиси. Можем бързо и безпроблемно да погасяваме месечните си задължения към електроснабдяване, топлофикация, водоснабдяване, да плащаме за телефон, телевизия, интернет, местните данъци и такси, както и да се информираме за появата на нови фактури. Това помага да организираме бюджета си по-добре и да знаем какво се случва с парите ни навсякъде и по всяко време.

а

Източник:
iStock/Getty Images

С електронното банкиране на Fibank – Моята Fibank  плащането на всички комунални сметки е лесно, бързо, сигурно и отнема само секунди. Създаването на изцяло нов профил и регистриране на комуналните задължения отнема не повече от 10 минути. Моята Fibank позволява да се зададе автоматично погасяване на задълженията, а това означава автоматизация на плащанията, по-малко стрес и повече свободно време за по-приятни занимания. През секцията „Комунални услуги“ могат да бъдат заплатени и  редица местни данъци и такси, сред които данък върху недвижим имот, МПС, такси за битови отпадъци и още много други.

а

Източник:
Fibank

В зависимост от възрастта, нуждите и навиците на клиентите си, Fibank предлага различни пакети от банкови продукти, които улесняват извършването на ежедневните банкови операции онлайн и пестят пари от такси и комисионни, в това число и при плащанията на битовите сметки.

„Digital Me“ е пакет със заплащане единствено на еднократна такса за включване до навършване на 24 години. „Digital Me +“е с минимална месечна вноска до навършване на 31 години. „Моят избор“ и „Моят избор онлайн“ са пакети с много бонуси, с минимална месечна вноска, подходящи за всяка възраст.

Онлайн банкирането позволява на потребителите да имат връзка с техните финанси 24 часа в денонощието, да разполагат и оперират с капиталите си лесно и сигурно навсякъде и когато пожелаят. И не само това – то пести време, нерви, усилия и не на последно място пари. 

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>

<!–

–>