„Принципът, който има в нашата част на коалицията е, че ние ще подкрепим политики. Тоест конкретни предложения, защото според нас така работи демокрацията”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по NOVA съпредседателят на „Изправи се! Мутри вън!” Николай Хаджигенов в отговор на въпроса дали партията му би подкрепила кандидатурата за председател на НС на Ива Митева, която е част от Правната комисия, а сега е депутат от „Има такъв народ”.  

„За момента не обсъждаме имена за председател на парламента. Би трябвало трите протестни партии да изберат председател, който да е от тях. Това е най-логичното нещо”, посочи той.

Мая Манолова се обърна срещу Николай Хаджигенов

По думите на Хаджигенов Слави Трифонов е събрал около себе си умни хора, експерти, които ще съставят правителство или поне ще се опитат.

„Обединението е важно. Ако той се обърне към нас, имаме готовност да предложим хора”, посочи той.

„Не става въпрос за елементарната аритметика, която очевидно не излиза. Става въпрос за подкрепа. Трябва да направим, каквото можем. БСП сами предложиха подкрепа и ние ще я вземем. Ако има такава от ДПС, и нея ще вземем”, заяви съпредседателят на „Изправи се! Мутри вън!”.

Предизборен дебат: „Демократична България” vs „Изпрaви се! Мутри…

„Смелостта не е в това да се явяваш на избори, докато успееш да си нагласиш резултатите. Смелост е да отстояваш принципите си”, категоричен е Хаджигенов.

Целия разговор гледайте във видеото

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>