Д есислава Радева е приета в болница. Източници от лечебното заведение „Св. Иван Рилски“ потвърдиха за NOVA, че първата дама е постъпила там.

От болницата, както и от президентството не дават допълнителна информация

за състоянието на Радева.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов също отказа да коментира и не потвърди информацията. „Ако това, което казвате е така, аз лично се надявам тя да е добре“, каза той.

Според в. „24 часа“ съпругата на президента Радев е

с аневризма

и в момента се извършва интервенция, която да предотврати тежки последствия. Опасност за живота на г-жа Радева няма. Според други източници на изданието интервенцията щяла да бъде предприета утре.

Първата дама е била приета в лечебното заведение снощи, след 12-часово главоболие. Там са ѝ направени изследвания и е установено, че има 3 аневризми в мозъка.

Аневризмата е патологично разширение на кръвоносен съд, вследствие отслабване на съдовата стена, което може да доведе до смърт. Аневризмите най-често се появяват в артериите в основата на главния мозък и в аортата. Много често аневризмите не предизвикват никакви симптоми в организма на човека. Понякога първата им проява е масивен кръвоизлив, често с фатални последици. Когато са в мозъка, аневризмите могат да предизвикат симптоми, подобни на тумор – главоболие, нарушения на зрението, двигателни проблеми, нарушения на равновесието, припадъци.

Аневризмите често се откриват случайно при изследвания по друг повод. Могат да се лекуват оперативно: мозъчните аневризми се клипсират в основата, след което се отстраняват. Освен оперативно, мозъчните аневризми се лекуват и безкръвно, чрез емболизация с платинени спирали „койлове“ или поставяне на платинени мозъчни стентове.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>