П резидентът Румен Радев заяви, че след като ЦИК обнародва имената на бъдещите народни представители от 45-то Народно събрание, ще издаде указ с датата за свикване на новия парламент.

„Нека видим обнародването на списъка на депутатите от ЦИК, ще взема решение и издавам указ за свикването. Оттам нямам никакво намерение да бавя, в обстановката, в която се намираме, час по-скоро да имаме яснота и надявам се стабилно, оперативно редовно правителство“, каза Радев.

Президентът Радев изрази надежда, че още тази седмица може да се свика новият парламент.

На въпрос за евентуално служебно правителство президентът коментира, че се засилват спекулациите от определени политически партии и определени поръчкови коментатори относно служебно правителство.

„Това явно издава някакъв страх и притеснение от възможно повдигане на „розовата завеса“ за управлението на страната, от това служебно правителство“, каза президентът.

„Нека видим дали ще има първо връщане на мандат, дали ще има второ връщане на мандат, едва тогава ще говорим за трети“, отговори президентът на въпрос дали е избрал третата партия, на която ще връчи мандат, ако не бъде съставено правителство в рамките на първите два.

Президентът Румен Радев отговори на журналистически въпроси преди прожекцията на филма „Ханът и империята“ по случай 40 години от официалното откриване на НДК. На прожекцията присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

След изборите: Какви са политическите сценарии

ЦИК обяви кои са новите депутати

След изборите: Какво предвижда Конституцията

ЦИК обяви окончателните резултати от изборите

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>