Н е е необичайно събитията в едно семейство да се повтарят през поколенията, а британските кралски особи са ярък пример за това.

Оказва се, че принц Хари има много общо със своята пралеля, принцеса Маргарет, по-малката сестра на кралица Елизабет II.

И двамата са считани за „резерви“, както са наричани вторите деца в кралското семейство (след първородните, които един ден се очаква да се възкачат на трона), и се намират достатъчно назад в наследствената линия, което прави малка вероятността да заемат престола.

Подобна позиция не е за предпочитане, тъй като често се очаква „резервата“ да поеме много от отговорностите, които произтичат от кралския произход, макар че по всяка вероятност няма да бъде монарх, разказват от Marie Claire и Edna.bg

Освен стоящи на втори план в семействата си, Маргарет и Хари са известни и с някои бунтарски прояви в младостта си, като и двамата се влюбват в хора, които не отговарят на обичайната представа за партньор на кралска особа. Принц Хари започва връзка с Меган Маркъл, а принцеса Маргарет – с Питър Таунсенд, чийто предишен брак и развод го превръщат в доста нетрадиционен ухажор по това време.


Източник:
Gulliver/Getty Images

Паралел между тези два живота прави в новата си книга „Елизабет и Маргарет: Интимният свят на сестрите Уиндзор“ и журналистът Андрю Мортън, популярност с биографията „Даяна. Нейната история от първо лице“. В интервю за People кралският биограф обсъжда как принц Хари и принцеса Маргарет биват изправени пред избора между любов и дълг, но постъпват по различен начин.

„Маргарет поставя дълга пред себе си“, казва Мортън.

„Колелото се завърта 70 години по-късно и имаме друга двойка, която трябва да вземе решение: ще поставят ли на първо място задълженията или собствените си амбиции и желания? И те избират собствените си амбиции и желания. Това е промяната, на която станахме свидетели по време на управлението на кралицата.“


Източник:
Getty

От друга страна, авторът посочва още, че кралица Елизабет и принц Уилям, по-големите деца съответно в случаите на Маргарет и Хари, също имат много общи черти.

„И в двете ситуации имаме един брат или сестра, който нарушава правилата, и друг, който е по-сериозен, по-предпазлив“, добавя Мортън.

„В един момент и Уилям, и Хари бяха част от главния клон на монархията. Тогава Уилям се жени и има деца, а децата му получават предимство. Докато Хари е спомагателен клон по абсолютно същия начин както Маргарет.“

Според Мортън и в двата случая редът на наследяване неизбежно повлиява на динамиката в семейството.

Авторът дори смята, че животът на принцеса Маргарет кара Елизабет II да проявява разбиране към решението на принц Хари да се оттегли от ролята си на старши член на кралското семейство.


„Дейли Мейл“: Повечето британци искат принц Уилям за следващ крал

Къде иска да ражда Меган Маркъл

Как ще се казва второто дете на Меган и Хари

Защо синът на Хари и Меган не е принц

Меган Маркъл отново копира принцеса Даяна

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>