Глобиха с 1000 лева студент, убил с особена жестокост коте1000 лв. глоба за убийство с особено жестокост на малко коте получи млад мъж от Монтана. Решението е на Районния съд в града.

Според събраните по делото доказателства на 31 октомври 2020 г. в Монтана обвиняемият А. Р. И. – студент, противозаконно причинил смърт на гръбначно животно – мъжко коте на възраст 7 месеца, чрез удари, довели до счупване на черепни кости и травма на главата на животното, като деянието е извършено с особена жестокост и смъртта е настъпила по особено мъчителен начин.На досъдебното производство А. Р. И. се е признал за виновен и е изказал съжаление за деянието си.

Съдът призна А. Р. И. за виновен, но след като отчете, че за престъплението законът предвижда наказание до 3 години „лишаване от свобода“ и извършителят не е осъждан досега за престъпление от общ характер и не е освобождаван от наказателна отговорност, освободи А. Р. И. от наказателна отговорност и му наложи административно наказание 1000 лева „глоба“, която да заплати в полза на републиканския бюджет. А. Р. И. трябва да заплати и 144.37 лева разноски за експертиза по сметка на ОД на МВР – Монтана.

Решението подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Монтана.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.