Оставиха за постоянно в ареста карето обвиняеми за депото с марихуана Окръжният съд във Велико Търново взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на четиримата обвиняеми по досъдебното производство за разкритото депо с марихуана в старата столица,съобщиха от апелативната прокуратура. При акция на 6 полицейски дирекции бе разбит целия канал – от доставчика до разпространителите. Откриха марихуана за над 126 000 лв.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 11.03.2021г., в гр. Велико Търново, в съучастие Л.Т. и П.Г. като извършители и с И. М. – помагач, без надлежно разрешително, придобили и държали с цел разпространение, а П.С. разпространил високорискови наркотични вещества – коноп/марихуана/. Наркотичните вещества са с общото тегло 21 060 грама на стойност 126 360 лева, като са в особено големи размери.
За престъплението по чл.354а, ал.2, изр.2, пр.3 от НК, за което са привлечени четиримата обвиняеми, се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 5 до 15 години, уточняват от държавното обвинение.
Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице реална опасност лицата да се укрият или да извършат други престъпления.Определи им най-тежката мярка за неотклонение.
Определението на окръжния съд  подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.
Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.