Тръгна делото за убийството на 45-годишния сливенски бизнесменСливенският окръжен съд днес даде ход на дело за убийството на 45-годишен мъж, извършено на 20 юли, миналата година в село Панаретовци. Това съобщи пред БТА председателят на Окръжен съд – Сливен съдия Мартин Данчев.

Той обясни, че днес се е състояло разпоредително заседание, на което е било направено искане за съкратено съдебно следствие при условията на член 371, т. 1 от НПК, като това няма да се отрази на размера на наказанието. Постигнато е било съгласие да се разпитат само двама свидетели и едно вещо лице. Следващото заседание ще бъде на 12 май.45-годишният Стоян Стоянов от Сливен бе убит със седем куршума със сигнално-газов пистолет (Байкал) със заличен номер, който е бил преработен в боен. Трупът му бе укрит в канал, затрупан с клони и след издирване бе открит със следово куче. Прокуратурата в Сливен повдигна обвинение на 36-годишния земеделски производител Иван Господинов от село Панаретовци, като се счита, че мотивът за престъплението са имуществени отношения, които са имали помежду си обвинения и жертвата. Извършителят не е криминално проявен, има глоба за управление на автомобил с чужди номера.

Обвиняемият е с постоянна мярка „Задържане под стража“, като обвинението е за предумишлено убийство и незаконно притежаване на оръжие. За извършеното престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или затвор без право на замяна.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.