Мъж, опитал да прикрие убийството на жена си в Кюстендил, се изправя пред съдаОбвиняем за умишлено убийство на съпругата си, извършено с особено жестокост в гр. Кюстендил, е предаден на съд от Окръжна прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

Обвиняемият С.Д. живеел със съпругата си Р.Д. в апартамент в жк. „Герена“ в Кюстендил. Мъжът системно злоупотребявал с алкохола, което станало причина за изостряне на отношенията в семейството. Между двамата имало скандали, които прераствали в побои. Сезирани били и полицейските органи. Живеещите в блока често ставали неволни свидетели на случващото се между двамата съпрузи.Късно вечерта на 17.01.2020 г. между обвиняемия и жена му отново възникнал скандал, при който мъжът нанесъл с нож няколко удара по гърба на Р.Д. и отзад на главата й.

Допускайки, че е възможно да е убил съпругата си, С.Д. решил да прикрие престъплението. Той преместил пострадалата от кухнята в друга стая и я сложил на леглото. Укрил пропитите с кръв възглавници, сменил постлания китеник с покривало, преоблякъл жената и увил тялото й с одеяло. Не успял да се свърже с дъщеря си, за да й каже, че майка й е починала, и заспал.

На сутринта излязъл и помолил съсед от блока да се обади на тел.112, като му казал, че жена му е починала. На място пристигнал екип на спешен център и констатирал смъртта на Р.Д.

Същия ден при подготовката на погребението на жената по тялото и главата й били открити порезни рани и синина. Била уведомена полицията и предприети действия по разследването.

От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта на пострадалата се дължи на остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, настъпили в резултат на прободно-порезните наранявания на гръдния кош, последвал масивен хемопневмоторакс и кръвозагуба.

В момента обвиняемият С.Д. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.