Мария – ужасът за хейтъритеБългарката Мария Бакалова достигна финалната права за златните филмови статуетки “Оскар”, които водят до грандиозна световна слава.

Междувременно у нас се разгоря странен дебат – между недоволни от голямото постижение на актрисата от Бургас и хора, които я подкрепят и се радват на успеха ѝ. У нас е така – успелият винаги събира завист и хейт.А дебатът е странен, защото градивният разговор би трябвало да бъде как да подобрим средата в България така, че за талантливите българи да е по-лесно да достигат до признание в различни области на световно ниво.

Как на умните, креативни и амбициозни български момчета и момичета да не бъдат отрязвани крилете още преди да са се опитали да полетят към върховете. Как и околните, и анонимни хора в социалните мрежи да не се нахвърлят върху тях само защото са дръзнали да надраснат средата си. Напротив – да получават безкористна подкрепа от общността.

Как да разпознаваме, да подкрепяме, да се радваме на успеха на други българи – това е важно, за да напредваме като общност.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.