К онфликт между две майки с техните деца на тясна столична улица в центъра попадна във фокуса на общественото внимание. Прокуратурата повдигна обвинение на съпругата на бившия футболист Ваня Джаферович – Евгения. Тя ще отговаря за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди след инцидент с друга жена на пътя – журналистката Наталия Радославова. Подробностите по случая тепърва ще се изясняват.

Междувременно, екипът на NOVA потърси за коментар и двете страни. Очакваме Евгения Джаферович, когато прецени да говори. Дотогава своята позиция пожела да изрази Наталия Радославова, разказват в предаването „Събуди се“. 

„Искам първо да уточня, че личността на двете ни в този инцидент е без никакво значение. Това са ситуации, които се случват всеки ден. Много хора са страдали от подобна агресия, която се приема като незначителна“, посочи журналистката.

„Случката е изключително елементарна. Аз водех сина си на училище и на тясна софийска улица г-жа Джаферович пресече, заедно с двете си деца. Стигна до паркиран автомобил и започна да качва децата си от страна на пътното платно. Улицата е тясна и има сериозен наклон. Аз свирнах и се опитах да сигнализирам на госпожата, че правилното, не само по закон, а чисто житейски, е да качва децата си от страната на тротоара, защото може да се случат инциденти“, разказа Наталия.

Ваня Джаферович написа в социалните мрежи, че съпругата му е изчакала, огледала се и се е уверила, че няма движение по улицата и че е безопасно. Тогава е предприела тези действия.

„Виждаш, че някой спира, с децата е (или за училище, или за градина), нормално е да изчакаш… човешко е някак, нали? Тази госпожа обаче започва да крещи на Жени да прибере децата, да натиска клаксона с единствена цел да може тя да мине по-бързо. След това тръгва заплашително с колата към Жени, без да спира. Докато децата ни се качват.

В този момент става спречкване между двете, разправия; госпожата също е с детето си в колата, което прави цялата ситуация още по-абсурдна. Жени реагира в опит да защити децата си; може би по-бурно от вербална гледна точка, но толкова. Удари в лицето гарантирам, че не е имало, но ситуацията е „майка срещу майка, дума срещу дума“, пише Ваня Джаферович във Фейсбук.


Източник:
nova.bg

„Това, което ме притесни в цялата ситуация, не е вербалната част, дори не е и фактът, че тя ритна колата ми, а това, че пред очите на децата ни, отвори вратата на моя автомобил и ми удари шамар, удари ме по ръката. Аз си извадих медицинско. Това е грубо навлизане в личното пространство“, смята Наталия.

Повече вижте във видеото. 

Повдигнаха обвинение на съпругата на Джаферович