Милена Шаркова: 7 години след смъртта на Емо няма научен урок



„7 години след смъртта на Емо не мисля, че има научен урок. Всички грешки продължават да се повтарят, включително и в системата на .МВР.“, Това коментира пред медии във Велико Търново Милена Шаркова, съпруга на убития в Лясковец спецполицай Емил Шарков. На 14 март 2014 г той беше прострелян, а петима негови колеги бяха ранени при спецакция в дома на барикадиралия се Петко Петков. Мъжът чакал спецотряда със заредено оръжие и подвел Шарков да свали щита си под предлог, че ще се предаде. След трагичната развръзка, бяха открити редица пропуски при организацията на операцията.

В деня на трагедията командоси от отряда на загиналия, съпругата му и близки отдадоха почит пред паметника на Шарков в Професионалната гимназия по електроника, която той е завършил. Отидоха да се поклонят и на паметната плоча на метри от лобното му място пред училището в Лясковец, чийто ученици той защитавал от агресивния Петко. Стрелецът излежава доживотна присъда без право на замяна в затвора Ловеч.



Милена Шаркова намери за символично съвпадането на годишнината с Деня за прошка.

„Мога да простя. Един от ценните уроци, на които Емо ме е научил, да умея да се смирявам, да принизявам егото си и не е случайно, че точно на Прошка честваме 7 години от загубата му. Много ми липсва в това отношение, той беше човекът, който ми действа като катализатор за това да бъда добър човек и да мога да прощавам на хората“, каза тя.

Милена Шаркова създаде фондация на името на съпруга си и в момента помага на 87 деца на загинали полицаи.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.