Шефът на "Майчин дом" проф. Костов: Бременните могат да се ваксиниратTенденцията е бременните жени да започнат да се ваксинират срещу COVID-19. Това обяви директорът на болница „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов в ефира на Нова телевизия.

„Моят съвет към всички жени, които са бременни и се разболеят от COVID-19, е да не изпадат в паника, да уведомят гинеколога си, личния си лекар и ако се наложи, да бъдат настанени в болница“, отправи апел  проф. Костов. Специалистът всеки ден се сблъсква с такъв казус от много болници в страната, които искат да прехвърлят родилки с коронавирус в столицата.По време на бременността бебето няма как да се зарази, но това не значи, че не може децата да се родят с антитела. Заразяването с инфекцията може да стане след непосредствен контакт между майката и бебето, уточни проф. Костов.

В „Майчин дом“ има отчетливо повишаване на бременни с коронавирус, като в момента около 10 жени са с инфекцията в болницата. За последната седмица няколко жени са родили с коронавирус, но медиците не могат да кажат, че наблюдават по-тежки случаи на заразата в „Майчин дом“.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.