Национален конкурс „Зелено бъдеще за Европа“ във Велико Търново

Регионалната екологична инспекция във Велико Търново обяви национален конкурс за ученици и студенти за рисунка и история на тема „Зелено бъдеще за Европа“.

Конкурсът е посветен на Деня на земята, който отбелязваме на 22 април и в него могат да участват ученици от пети до дванадесети клас и студенти от цялата страна.

Целта на конкурса е да мотивира младите хора да покажат своетоотношение към природната среда чрез изобразителното изкуство и литературата, поясни Милка Асенова, говорител на екологичната инспекция във Велико Търново: 

„Участниците трябва да начертаят или нарисуват начина, по който искат да изглежда зеленото бъдеще на нашата страна, на нашия континент. В допълнение на рисунката да напишат креативна история-есе или съчинение за това какъв очакват да бъде този свят. Състезанието е възможност за представяне на знания и умения и споделяне на идеи за ползване, опазване и съхраняване на природата“.

Крайният срок за изпращане на творбите в екологичната инспекция е 9 април. Подробностите около конкурса са публикувани на интернет страницата на РИОСВ Велико Търново.