„Всеки резултат от вота ще бъде изненада и всичко е възможно да се случи. Но трябва да се каже, че никоя партия не превърна страха от заразата в оръжие, което е липса на манипулация по тази линия“, коментира социологът Андрей Райчев пред NOVA NEWS. Той цитира представително изследване на „Галъп“ сред 1008 души, направено по поръчка на БНР и БНТ, по метода лице в лице, в периода от 22 февруари до 1 март.

Според него е напълно възможно тази година да има повече от два вота. Райчев смята, че първото място на ГЕРБ е изненада, когато се погледнат събитията от лятото насам.

Предизборен дебат: „Демократична България” vs „Изпрaви се! Мутри…

Разстоянието между ГЕРБ и БСП се увеличава, но не защото ГЕРБ върви напред, а защото БСП върви назад, въпреки че Корнелия Нинова спечели битката в партията.

БСП ще загуби с повече от предишните избори, защото столетницата е превърната в лидерска партия.

За Райчев ДПС са в много благоприятна позиция, както във вътрешен, така и във външен план и са в подем. Могат да станат трети.

Според Райчев Слави Трифонов трябва да продължи да мълчи, защото е енигма, нещо като Симеон Сакскобурготски, това ще му даде повече шансове да остане на третото място, сочи представителното изследване на „Галъп“ сред 1008 души, направено по поръчка на БНР и БНТ, по метода лице в лице, в периода от 22 февруари до 1 март.

Предизборен сблъсък, ГЕРБ срещу БСП със Свиленски и Желязков

Социологът не вярва да има еднолично управление на кабинет „Борисов“ 4, защото настроенията срещу премиера от лятото на миналата година не са изчезнали.

За него логиката е да се направи експертно и временно правителство, но Бойко Борисов няма да изпусне мандата.

Вижте повече във видеото.