Официално: Удължиха карантината в Гърция

Заместник-министърът на гражданската защита и управлението на кризи Никос Хардалиас обяви, че училищата ще останат затворени в цяла Гърция от вторник, 16 март до 29 март, а учениците преминават на дистанционно обучение.

Придвижването ще се извършва със SMS с номер 2 и 3 в общината по местоживеене или в рамките на 2 километра. За SMS с номер 6 движението ще бъде пеш или с велосипед.

Следните области, поради нарастващата тенденция на наблюдаваната в тях епидемиологична тежест, са включени в нивото на много повишен риск („наситено червено“) с единодушна препоръка на Комитета по инфекциозни болести, от утре сутринта в 6 ч и до Понеделник, 22 март, съобщи заместник-министърът на гражданската защита и управлението на кризи, Никос Хардалиас.

Областите са:

Регионалните звена на Халкидики, Евритания и Лесбос
Общините Янина и Мецово от Регионалното звено Янина
Община Катерини от регионалното звено на Пиерия
Община Ханя от регионалното звено на Ханя
Община Скиатос на регионалното звено на Споради

В същото време г-н Хардалиас обяви удължаването на карантината в Атика и Солун, тъй като заедно с други райони на страната те остават на много високо ниво на риск.

В Гърция пандемията изглежда е концентрирана главно в големите столични градове, като Атика и Солун, но също и в Янина, Лариса и други.

Четете още:

Тревога в Гърция, удължават до края на м. март карантината

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.