Унгария и Чехия се включват в проекта за завод за ваксини в Израел

Унгария и Чехия се включват в проекта за изграждане на завод за производството на ваксини в Израел. Това стана ясно след среща в Ерусалим на премиерите на трите държави. 

След като Израел, Австрия и Дания обявиха, че ще си сътрудничат за производство на ваксини срещу коронавируса, днес Унгария и Чехия постигнаха същото заедно с Израел.

„Обсъдихме няколко идеи, първата е взаимното признаване на зелените паспорти за ваксинирани, каквито споразумения вече имаме с други страни. Обсъдихме и как Унгария и Чехия да се включат в международния проект за изграждане на завод в Израел за производството на ваксини“, обяви израелският премиер Бенямин Нетаняху на съвместна пресконференция.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан, чиято страна днес отбеляза рекорден скок в броя на новите случаи на Covid-19, призна, че иска да приложи успешната ваксинационна кампания в Израел и в Унгария.

„Радваме се, че Унгария е поканена да се включи в проекта за международен зелен паспорт. Не искаме да чакаме някакви големи международни организации, искаме да действаме веднага, на национално ниво“, допълни Орбан.