ГЕРБ и ВМРО с лидерски номера в бюлетинатаЧислото на БСП носи отлив и отрезвяване, на Слави и “Демократична България” – двойственост, на ДПС и Манолова е с възможности за прилив, но и с рискове за отливМиналата седмица Централната избирателна комисия определи с жребий номерата на партиите и коалициите в интегралната бюлетина за предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021 г..

Коалицията на ГЕРБ и СДС е с номер 28, “БСП за България” е с номер 4, ДПС получи номер 9, ВМРО – номер 1, а “Демократична България” – номер 11, Партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” е под номер 29, а коалицията на Мая Манолова с “отровното трио” – “Изправи се! Мутри, вън!” е с номер 18.

Какъв заряд носят тези номера за съответните партии и коалиции? По-скоро ги дърпат енергийно надолу или им помагат за изборния успех?

Интересното е, че някои от партиите и коалициите, които се очертава да преминат 4-процентната бариера, могат да се групират по двойки спрямо получените номера в интегралната бюлетина.

Така коалицията на ГЕРБ и СДС /2+8=1/, както и ВМРО /1/ са под знака на единицата, с лидерски номера в бюлетината, даващи шанс за изборен успех. Единицата дава енергия на прилив. Свързана е с енергията на Слънцето. Трябва да се действа смело и да се рискува. По-скоро да се разчита на персоналната инициатива, отколкото на хипотетични благоприятни обстоятелства. Очаквам коалицията на ГЕРБ и СДС, както и ВМРО да получат сериозна политическа подкрепа.

Четворката носи на БСП отлив и отрезвяване, работа, която може да не бъде оценена.

Четворката символизира работата,

затова БСП трябва да въведе ред в кампанията си и да реорганизира инициативите си. Политическите лидери на партията трябва да вземат трезви и практични решения, да не повтарят стари грешки, да не влизат в излишни битки и спорове. Резултатите ще са над очакваните, ако се проявят постоянство, баланс и издръжливост.

Двойката носи на партията на Слави (2+9=2) и “Демократична България” (1+1=2) двойнствеността, лутането и търсенето на подкрепа, както и действия, които може да останат неразбрани.

двойката символизира

привличането,

не действието. Също – спокойствието и възприемчивостта, трябва да се избягват конфликтите. Ако не намерят баланса в кампаниите си, двете партии ще бъдат разочаровани от евентуален отлив на подкрепа. Избраната от Слави пасивност в кампанията вероятно ще му донесе успех.

Деветката дава на ДПС (9) и коалицията на Манолова (1+8=9) възможности за прилив, но и

рискове за отлив

Девятката е пикът на осмицата, тя завършва онова, което двете формации са започнали през предходната година. За да имат успех, те е трябвало преди началото на кампанията да са се освободили от негативни и непродуктивни хора около себе си. Деветката носи енергията на Марс. Кампанията им не обещава да е лека, но ще поднесе яснота от какво трябва да се освободят около себе си – всичко, изчерпало своя смисъл. И при двете политически формации не се очаква да надскочат досегашните си прогнози, ако не вложат много усилия и енергия, особено ангажирайки млади хора, и то в чужбина.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.