Великобритания затваря допълнителните ковид болници

Допълнителните болници, създадени във Великобритания, за да бъде облекчен натиска върху здравната система от пандемията, ще бъдат затворени от април, съобщи здравният министър Мат Ханкок. По думите му болниците „Найтингейл“ ще бъдат затворени, след като броят на пациентите с Ковид-19 е спаднал сериозно.

Във видео в Туитър той подчерта, че в болниците в цяла Великобританияима в момента има по-малко от 10 000 пациенти, а при пика си те са били 40 000. „Вече сме в позиция да се откажем от нашите болници „Найтингейл“, каза Ханкок, като благодари на персонала, работил в болниците, и на онези, които са помогнали за изграждането им.

През изминалата година бяха изградени 10 болници, осигуряващи над 12 000 легла за пациенти в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Клоновете в Лондон и Съндърланд в Северна Англия, ще останат отворени като ваксинационни центрове, заяви говорителка на Националната здравна служба.

Случаите на коронавирус във Великобритания бележат постоянен спад от януари. Досега общо 22,3 милиона британци са получили първа доза от ваксина срещу КОВИД-19, предаде ДПА.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.