Най-младата жертва на пандемията в Гърция е 37-дневно бебе

Новината за смъртта на 37-дневно бебе, което бе хоспитализирано с коронавирус в детска болница „Аглая Кириаку“, разтърси гръцкото общество. Това е най-младата жертва на пандемията в Гърция.

Семейството му, както и лекарите, които са го лекували през цялото това време, очакват резултатите от аутопсията, за да получат отговори за причината, довела до смъртта му.

Момченцето с дата на раждане 29.01.2021 г., е прието на 13.02.2021 г. (на възраст 16 дни) в Отделението за специални инфекции на Детска болница „Агия София“ с ринит и треска. Лабораторният тест е показал положителен резултат за COVID-19.  „Първоначално бебето е хоспитализирано в отделението за инфекции на болницата до 18 февруари, когато е развило дихателни проблеми и е прието в отделението за интензивно лечение на COVID на болница „Аглая Кириаку“.

Според съобщението на болницата, „въпреки подходящото лечение, състоянието на детето се е влошило и е интубирано на 19 февруари. Новороденото е починало на 7 март в 23.45 часа на възраст от 37 дни „.

Премиерът Кириакос Мицотакис изрази съболезнованията си за загубата на бебето чрез публикацията си в социалните мрежи.

Миналият месец битката с коронавируса загуби и 16-годишно момиче от Тива.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.