О рганизацията GSMA обяви, че тази година ще проведе Световния мобилен конгрес в Барселона. Традиционно събитието е през февруари, но миналата година беше отменено заради пандемията.

Тази година конгресът ще се проведе по-късно. GSMA заяви, че това ще се случи от 28-ми юни до 1-ви юли, като мястото отново ще е Барселона.

Apple подготвя три устройства за добавена реалност

Организаторите са обсъдили идеята и с местните власти, като са получили разрешение при спазване на строги мерки. Събитието ще е отворено и за посетители, като GSMA се подготвя да посрещне и хиляди гости.

Google пуска 6 полезни новости за Android

Посетителите от зони с високи нива на заболяемост ще трябва да представят отрицателни тестове за коронавирус. Пътуващите с влак или автомобили също ще бъдат тествани на място. След това всички посетители ще трябва да представят и валиден отрицателен тест при влизане в конгреса. Този тест ще трябва да се повтаря на всеки 72 часа, като организаторите ще осигурят пунктове за бързи тестове.

Пазарът на смартфони може да запише рекорден ръст

Мерките за сигурност ще са много, като ще засягат и най-малките детайли. Баджовете ще са дигитални в смартфона, за да няма докосвания. Ресторантите ще бъдат пренаредени с цел по-голяма дистанция между клиентите, ще се извършва редовна дезинфекция, ще има повече медицински лица на място за прегледи и др. Маските ще са задължителни за всички, като посетителите ще бъдат призовавани често да дезинфекцират ръцете си.

За сега не е потвърден списъкът на участващите компании. Ericsson обяви, че ще пропусне събитието и тази година. Други компании все още не са коментирали плановете си. Има вероятност те да изчакат известно време, за да видят как ще се развие пандемията.

Oppo подготвя смартфон с „най-добрия“ дисплей досега

Въпреки това GSMA запазва оптимизъм и очаква голям брой участници и посетители от различни държави. Ако събитието се реализира, то ще е първата по-мащабна присъствена ИТ конференция в Европа от началото на пандемията.

Apple обмисля разработката на сгъваем iPhone

Модулен лаптоп ще се опита да промени бранша

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram