Л ипсата на комуникация и общи цели са две от най-честите причини хората да се развеждат в днешно време.

Двойките, които желаят да сключат брак за цял живот, със сигурност трябва да изговорят по между си своите желания и очаквания от едно съвместно съжителство и отношения за цял живот.  

По този начин те ще бъдат подготвени, когато се сблъскват с различни пречки като семейство, посочва Vbox7.

Вижте едни от важните теми, които е хубаво да изговорите с половинката си преди да вземете решението да бъдете заедно за цял живот.

Ще имаме ли общи финанси?

Важно е да планирате как да боравите с парите, които и двамата ще изкарвате в бъдеще. Всеки от вас да има своя собствена спестовна сметка или да си направите обща такава, за да пестите заедно.

Може да обсъдите и да се договорите за съответната сума, която да пестите и това да е съобразено със заплатата на всеки един от вас. Колкото и неприятен понякога за обсъждане да бъде финансовият въпрос, винаги рано или късно тази тема идва на дневен ред в едно домакинство. Най-добре да изговорите и уточните този въпрос възможно най-рано.

Искате ли да имате деца?

Бракът не значи автоматично деца! Не всеки, който иска да се ожени, желае да има деца. Затова е хубаво да уточните този въпрос. И дори ако и двамата съпрузи искат деца, има и други въпроси за обсъждане по тази тема.

Например какъв стил родителство харесвате, какви очаквания имате към бъдещите си деца и осъзнавате ли наистина каква промяна и колко отговорности ще донесе това в живота ви.


Източник:
iStock

Как ще разделим домашните задължения?

Домакинските задължения може да изглеждат и да звучат като тривиална тема, за която да се говори, но те могат да бъдат наистина повод за пререкания и напрежение в отношенията между двама души. Това е така, защото единият от двамата може да се почувства в неприятната ситуация да върши всички домакински задължения сам и това да доведе до повод за скандали.

За да сте сигурни, че по тази тема ще има мир и разбирателство е хубаво да изговорите предварително как всеки от вас си представя нещата, за да няма разочарование в последствие.

Какво означава изневярата?

Някой може да си помисли, че има универсално разбиране за това какво е изневярата, но всъщност всеки човек може да влага различни емоции и разбирания за изневярата. За един човек изневярата може да бъде целувка, друг да смята за неприемливо среща с бивша половинка.

Има хора, които приемат, че са изневерили само ако са се влюбили в друг или влагат чувства. Изобщо изневярата може да има много лица и за това е важно да уточните с партньора си дали и двамата има едно и също разбиране, за да не бъдете разочаровани в последствие.


Източник:
iStock

Къде си представяте да живеете заедно?

Въпреки че това на даден етап от връзката ви може да изглежда очевидно е още една тема, която е хубаво да обсъдите преди да сключите брак. Тук може да става дума за това дали и двамата си представяте винаги да живеете в големия град или искате на един етап от живота си да се преместите в по-спокоен и малък град, а защо не и село.

Единият от вас може да си представя да живее винаги в апартамент и мисълта за къща напълно да го отблъсква, а за другия това да се окаже детската му мечта. Искате да живеете в собствената си държава или си представяте да отгледате децата си да друго място?

Със сигурност темата за това къде да  живеете в бъдеще е много обширна и е препоръчително да говорите за това в началото на своята връзка.

Още интересни видеа вижте в канала на Vbox7 Top Of The Tops

Пролетта идва със съдбовни изненади за тези 5 зодии

Трите зодии, които ще открият любовта през март