Приказката за принца и Меган – за всекиго по нещоВъв времената на принудително стоене вкъщи мнозина изгледаха всички възможни сериали, но ето че се появи пореден епизод, при това от истинския живот – на “Мегзит” (бунтът на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл срещу британското кралско семейство). 

Драмата се радва на огромен интерес и има защо. Тя предлага по нещо за всички вкусове и в различни културни пластове. На едно ниво сюжетите са “да срещнеш принца”. Има ли шанс Пепеляшка, озовала се сред елита на върха? И свършва ли тази приказка със “заживели щастливо до края на дните си”? Други се радват на “бунта срещу бащите”, на трети им допада идеята, че “богатите и прочутите не са цвете за мирисане”. Четвърти настояват за равното право на щастие.Съвсем друга история е, че тук е и основният сблъсък на нашето време – либералният глобализъм срещу традиционализма. Просто принцът и Меган, изглежда, прескочиха от едното висше общество в другото.

Едно е сигурно – в тази история нищо не е, каквото изглежда на пръв поглед. Защото няма причина да се съмняваме, че зад героите в “Мегзит“ стоят огрооомни интереси. На британското кралско семейство. На мощни идеологически кръгове. На развлекателната и медийната индустрия, защото, където има интерес на гигантска аудитория, има и огромни комерсиални интереси.