Задържаха водач с 3 промила алкохол – предизвикал е катастрофа с жертваПо искане на Софийска окръжна прокуратура е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ на водач, предизвикал в пияно състояние ПТП със загинал пътник, съобщиха от държавното обвинение.

Днес състав на Софийския окръжен съд е уважил искането на Софийска окръжна прокуратура за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Г., привлечен към наказателна отговорност за предизвикано от него пътнотранспортно произшествие. На 04.03.2021 г. обвиняемият Г.Г. управлявал лек автомобил BMW по второкласен път в посока от с. Врачеш, Софийска област, към гр. Ботевград. Водачът първоначално предприел изпреварване на движещите се пред него МПС-та, но се върнал в неговата лента. Последвал удар на колата му в крайпътно дърво. В резултат на сблъсъка загинал пътуващия с него мъж.

По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на Софийска окръжна прокуратура. При тестването на Г.Г. за употреба на алкохол е било установено наличие на 3 промила в кръвта му. С постановление на наблюдаващия прокурор водачът е бил задържан за срок до 72 часа.

На този етап от разследването са извършени оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, назначени са експертизи.

От направена справка за съдимост е видно, че обвиняемият Г.Г. е многократно осъждан, в това число за шофиране в нетрезво състояние.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.