Нагъл грабеж в стражишко село, биха и вързаха в мазето 77-годишна самотница (Обновена)18-годишен рецидивист, излязъл от затвора пред февруари, и негов авер, са извършили нагъл грабеж на 77-годишна жена в стражишкото село Виноград. Престъпниците нахлули в дома на самотната възрастна жена около 23.30 ч. на петъчния ден, през незаключено врата. Метнали на лицето на спящата старица кърпа, за да не ги разпознае и започнали да я бият. Съборили я по лице на земята, блъскали я в пода, след това вързали ръцете й със сезал и брутално изтръгнали от пръстите й 7 златни пръстена. Набутали жертвата си в мазето и я затворили там. После отмъкнали и раница с около 600 лв. и изчезнали. Бабата прекарала нощта завързана в избата. Едва на сутринта в събота успяла да се освободи и позвънила на 112. Въпреки, че била в шок от случилото се, тя успяла да даде показания и да насочи разследващите. Оказало се, че е успяла да види лицето на единия, скрито под качулка, и го разпознала. Даже същия ден се разминали на улицата и й направило впечатление, че и загледал пръстените на ръцете.

Благодарение на бързите действия на полицията и прокуратурата са успели да задържат единия от извършителите само няколко часа по-късно. Повдигнато му е обвинение за грабеж и е задържан за 72 ч.. В понеделник прокуратурата ще поиска от съда постоянното му задържане, каза окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов.Другият извършител се издирва, иззет е сравнителен материал от местопрестъплението и се чака ДНК експертиза, каза наблюдаващият прокурор Ивайло Гайдаров.

18-годишният престъпник от ромски произход мълчи, той е осъждан за кражби още като непълнолетен.Последно излежал 6-месечна ефективна присъда и е излязъл в началото на февруари. За блуталния грабеж го грозят от 3 до 10 г. лишаване от свобода

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.